حافظي، مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين مطرح کرد؛
تاثير همايش سيماي شهري در طراحي پروژههاي قزوين
نتايج برگزاري دهمين همايش شهر و سيماي شهري و پنجمين همايش ملي توسعه شهري با عنوان منظر تاريخي – فرهنگي شهر اسلامي تاثير مستقيم در طراحيها و به دنبال آن بر سيما و کالبد شهر اسلامي قزوين خواهد گذاشت.
مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين گفت: با توجه به اينکه سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين آغازگر شکلگيري پروژههاي شهر از کوچک و بزرگ ميباشد که پس از اجرا در سيما و منظر شهري تاثيرگذار خواهد بود، نتايج برگزاري دهمين همايش شهر و سيماي شهري و پنجمين همايش ملي توسعه شهري با عنوان منظر تاريخي – فرهنگي شهر اسلامي تاثير مستقيم در طراحيها و به دنبال آن بر سيما و کالبد شهر اسلامي قزوين خواهد گذاشت.
به گزارش اداره روابط عمومي و امور بين الملل شهرداري قزوين؛ اسماعيل حافظي با اشاره به برگزاري دهمين همايش شهر و سيماي شهري و پنجمين همايش ملي توسعه شهري با عنوان منظر تاريخي – فرهنگي شهر اسلامي گفت: درک منظر تاريخي – فرهنگي شهراسلامي و تقويت آن در سيماي شهري ضروري است و اين مهم موجب جلوگيري از رشد تصويري ناهمگون و ناموزون در سيماي شهري خواهد شد.
منظر تاريخي و فرهنگي شهرهاي اسلامي يک سرمايه اجتنابناپذير
حافظي تاکيد کرد: هويت اسلامي در منظر تاريخي – فرهنگي نهفته است و توجه به اين مسئله بين نسلهاي جديد و ارزشهاي هويت ايراني و اسلامي پيوندي ايجاد خواهد کرد، بر اين اساس منظر تاريخي و فرهنگي شهرهاي اسلامي يک سرمايه اجتنابناپذير است.
مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين افزود: با توجه به اينکه شهر قزوين به عنوان پايتخت تشيعه در دوران صفويه انتخاب گرديده بود و در سال 92 به عنوان دبيرخانه مجمع شهر اسلامي به دنيا معرفي شده است موضوع محور دهمين همايش شهر و سيماي شهري و پنجمين همايش ملي توسعه شهري به سمت بهرهگيري از الگوها و ارزشهاي والاي ديني و اسلامي که در مفاهيم شهر اسلامي نهفته سوق داده شده است.
اين مسوول اضافه کرد: در تلفيق موضوع منظر تاريخي شهرها با عناصر و مولفهها و الگوهاي شهر اسلامي موضوع همايش امسال انتخاب شده است.
بهرهگيري از الگوهاي عملي شهر اسلامي
وي بيان کرد: در همايش امسال ضمن پرداختن به کالبد و سيماي شهرها در قالب منظر تاريخي و فرهنگي شهر، از پتانسيلها و مفاهيم نظري و الگوهاي عملي شهر اسلامي بهره گيري خواهد شد.
وي ادامه داد: از آنجايي که شهرها موجودات زنده هستند براي اداره آنها نياز به خرد جمعي در علوم مختلف ميباشد و در اين همايش تخصصهاي چند رشتهاي و پيوند منطقي بين شاخههاي علمي در همايش پيش بيني شده است.
راهکارهاي عملياتي جهت حفظ منظر تاريخي فرهنگي شهر
اين مسوول افزود: از دانشمندان علوم ديني، نظريهپردازان شهري، معماران، مديران اجرايي، استراتژيکهاي شهري، جامعه شناسان و ساير متخصصين و صاحب نظران تاثيرگذر در اين همايش بهرهگيري خواهد شد تا در فضاي علمي با بحث و بررسي بتوان به راهکارهاي عملياتي جهت حفظ منظر تاريخي فرهنگي شهر به خصوص در شهرهاي اسلامي دست پيدا کرد.
حافظي بيان کرد: با توجه به تاکيدات مقام معظم رهبري در جمع شهردار و اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران و دغدغه ايشان در خصوص سيما و منظر شهري و نزديک شدن به آرمانهاي شهر اسلامي، اين همايش به دنبال ارائه مدلي کاربردي براي شهر قزوين و ساير شهرهاي کشور با محوريت منظر تاريخي و فرهنگي ميباشد.
نقش مهندسين در تحقق شهر اسلامي
وي ادامه داد: تقارن برگزاري روز همايش با روز مهندس و حضور جمعي زيادي از مهندسان شهر در همايش، نقش مهندسين را در تحقق شهر اسلامي تاکيد ميکند و موضوع سخنراني دکتر ولايتي در اين همايش با همين محور خواهد بود.
اين مسوول گفت: با توجه به اينکه حجت الاسلام و المسلمين قرائتي تحقيقات گستردهاي در خصوص موضوع شهر اسلامي انجام داده است، يافتهها و نتايج پژوهشهاي خود را در اختيار شرکت کنندگان جشنواره قرار خواهد داد.
وي گفت: در اين همايش دکتر نقرهکار به نمايندگي از قطب شهر اسلامي دانشگاه علم و صنعت و به عنوان مسوول قطب، برنامهها و سياستهاي خرد و کلان در راستاي تحقق شهر اسلامي تبيين خواهند کرد.
سند راهبردي در دستور کار مديريت شهري قزوين
حافظي بيان کرد: نتايج اين همايش در قالب منشوري استخراج خواهد شد و به عنوان سند راهبردي در دستور کار مديريت شهري قزوين و ساير شهرها قرار خواهد گرفت.
وي ادامه داد: همچنين در اين همايش ضوابط و مقررات شهر اسلامي در شهر قزوين تدوين و در همايش مجمع جهاني شهر اسلامي در سال 93 ارائه خواهد شد.
اين مسوول بيان کرد: تشکيل کارگروههاي تخصصي و دبيرخانه دائمي با حضور کارشناسان و متخصصين بومي و غيربومي با دستور کار و اساسنامه تعريف شده به منظور پيگيري موضوعات استخراج شده از همايش و انجام اقدامات لازم جهت عملياتي آن ضروري و اجتناب ناپذير است که اين موضوع در شهرداري قزوين صورت گرفته است.
وي بيان کرد: تبديل مفاهيم و نظريههاي اين همايش با محوريت شهرهاي اسلامي به ضوابط و قوانين کار براي عملياتي کردن، پرسهاي پيچيده و کاملا تخصصي ميباشد و اغلب به وجود دانش و پتانسل کافي شهر اسلامي و کشور ايران اين امر نيازمند کار دقيق و مستمر خواهد بود.
خروجي کاربردي همايشهاي شهر و سيماي شهري
حافظي بيان کرد: تاکنون همايشهاي شهر و سيماي شهري و همايش ملي توسعه شهري که در 9 سال گذشته در شهر قزوين برگزار شده خروجيهاي کاربردي داشته است، به طور مثال در سال 90 که اين همايش با محوريت پيوستهاي اجتماعي و فرهنگي برگزار شد منجر به برگزاري دورههاي آموزشي براي مشاورين شد و همچنين به دنبال آن در سال جاري کليه پروژههاي مطالعاتي شهرداري داراي پيوست اجتماعي و فرهنگي است.
وي ادامه داد: همچنين در سال 91 اين همايش با محوريت توسعه گردشگري که در برج ميلاد برگزار شد منجر به تشکيل کارگروه و برنامهريزي براي برگزاري تورهاي يک روزه در شهر قزوين شد.
حافظي گفت: با توجه به اينکه سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين آغازگر شکلگيري پروژههاي شهر از کوچک و بزرگ ميباشد که پس از اجرا در سيما و منظر شهري تاثيرگذار خواهد بود، نتايج اين همايش تاثير مستقيم در طراحيها و به دنبال آن بر سيما و کالبد شهر اسلامي قزوين خواهد گذاشت.
اين مسوول بيان کرد: با توجه به اهميت موضوع اين همايش در سال جاري تلاش خواهد شد حداکثر بهرهبرداري از برگزاري همايش صورت گيرد و در حد توان در مطالعه طراحي شهر از نتايج اين همايش بهرهبرداري شود تا شاهد حفظ و احياي منظر تاريخي شهر و نزديک کردن شهر قزوين به آرمان شهر اسلامي باشيم.
وي افزود: سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين مثل هر ساله در کميتههاي اجرايي و سيماي شهري همايش حاضر بوده و از تمام توان فني و مهندسي و نيروهاي انساني خود در راستاي هر چه بهتر برگزاري همايش امسال استفاده خواهد کرد.
اين مسوول گفت: با توجه به اينکه موضوع منظر شهري و شهر اسلامي در سالهاي اخير مورد توجه دانشگاهها و مراکز علمي و تخصصي و مديريت شهري و ساير نهادها بوده است ولي تاکنون خروجي ملموس و عيني و قابل قبول که در عمل به اجرا رسيده باشد کمتر ديده شده است.
وي ادامه داد: در اين راستا بايد ضمن انجام فرآيند آسيب شناسي جدايي از مباحث سيما و منظر شهري و مفاهيم شهر اسلامي ساير گلوگاهها و نقاط تعيين کننده در مسير تحقق شهر اسلامي شناسايي و راهکارهاي مناسب براي هريک تبيين شود تا علاوه بر فضاي تئوري و بحث و مباحث نظري بتوانيم در واقعيت شاهد اجرايي شدن و شکل گيري شهرهاي اسلامي کشور باشيم.
پايان پيام