جمعه ۱۴۰۴/۰۱/۱۶

عملکرد موفق شهرداری قزوین در سال گذشته:

برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری برای ارتقای کیفیت بافت‌های شهری

سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری از بهمن ماه ۱۴۰۲ با هدف ارتقاء سطح دانش و اشتراک‌گذاری تجارب بین شهرهای مختلف کشور آغاز شد. این نشست‌ها تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه داشت و در مجموع ۴۰ نشست تخصصی در این حوزه برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین؛ این نشست‌ها که به‌صورت هفتگی و در قالب وبینارهای مجازی برگزار شد، با حضور بیش از ۶۰۰۰ نفر از مدیران، کارشناسان، دانشجویان، شهرسازان و فعالان حوزه بازآفرینی شهری از استان‌های مختلف کشور برگزار گردید. در این جلسات، اساتید برجسته و فاخر حوزه بازآفرینی شهری و همچنین تسهیل‌گران متخصص در امر بازآفرینی، به ارائه مطالب علمی و تجربیات عملی خود پرداختند.

رشوند آوه، رئیس اداره بازآفرینی شهری شهرداری قزوین، در خصوص این نشست‌ها گفت: این نشست‌ها فرصتی منحصر به فرد برای تبادل تجربیات و ارتقاء سطح دانش در حوزه بازآفرینی شهری فراهم آورد. در این ۴۰ نشست، بیش از ۱۵۰۰۰ گواهی‌نامه معتبر از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور صادر شد و مقالات ارائه شده در این نشست‌ها در قالب دو جلد کتاب منتشر گردید و کتاب سوم نیز در حال تدوین می‌باشد.

وی ادامه داد: شهرداری قزوین با افتخار به‌عنوان دبیرخانه انتقال تجارب برتر بازآفرینی شهری منطقه ۴ کشور انتخاب شده است. این مسئولیت، فرصتی برای تقویت همکاری‌های میان‌استانی و بهبود کیفیت زندگی شهری است و ما بر آن هستیم تا با استفاده از این ظرفیت‌ها، روند نوسازی بافت‌های فرسوده و ارتقاء کیفیت زندگی در شهرها را تسریع کنیم.

وی ادامه داد: این سلسله نشست‌ها در راستای تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد. طبق این تفاهم‌نامه، دبیرخانه‌های انتقال تجارب برتر بازآفرینی شهری در شش منطقه کشور شکل گرفت که شهرهای تهران، اصفهان، سنندج، مشهد، بندرعباس و قزوین به عنوان دبیرخانه‌های این مناطق برگزیده شدند. شهرداری قزوین به‌عنوان دبیرخانه منطقه ۴ کشور، مسئولیت انتقال تجارب برتر در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، همدان، زنجان و قزوین را بر عهده دارد.

رشوند آوه افزود: این نشست‌ها با اهداف مهمی برگزار شدند که از جمله می‌توان به اشتراک‌گذاری تجارب بازآفرینی شهری بین شهرهای مختلف، رشد و اعتلای بافت‌های شهری و انتقال تجارب برتر در سطح ملی اشاره کرد. همچنین، هدف دیگر این نشست‌ها، بهره‌برداری از تجربیات ارزشمند در راستای آگاهی‌رسانی به مدیران و کارشناسان در خصوص چالش‌ها و موانع اجرایی طرح‌های بازآفرینی شهری بود. از دیگر اهداف این نشست‌ها می‌توان به تقویت همکاری‌های میان‌استانی و ایجاد فرصت‌های جدید برای نوسازی و بازآفرینی بافت‌های فرسوده شهری اشاره کرد.

نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری با حضور مدیران و کارشناسان ادارات کل راه و شهرسازی، دفاتر فنی استانداری‌ها، مدیران و کارشناسان ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌ها، معاونین و کارشناسان شهرسازی و معماری شهرداری‌ها، اساتید و دانشجویان، و سایر فعالان حوزه شهرسازی برگزار گردید.

وی گفت: این سلسله نشست‌ها، که به‌صورت مجازی و با حضور میانگین 130 نفر در هر نشست از سراسر کشور برگزار شد، به‌عنوان یک منبع غنی از تجارب علمی و عملی در حوزه بازآفرینی شهری شناخته شده است. همچنین، برای شرکت‌کنندگان در این نشست‌ها، گواهی‌نامه‌های حضور از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور صادر گردید.

این مسئول تاکید کرد: این روند با رویکردی مبتنی بر همکاری‌های میان‌استانی و ملی در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهد داشت و با برگزاری نشست‌های تخصصی بیشتر، امید است که گام‌های مؤثری در جهت ارتقای بازآفرینی شهری و تبادل دانش در سطح ملی برداشته شود.

تصاویر مرتبط