دوشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۵

در سی و هفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری مطرح شد؛

ضرورت استفاده از سرمایه خارجی در بازسازی بافت‌های فرسوده

سی و هفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری با محوریت "راهکارهای افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در تولید مسکن در بافت‌های فرسوده برای سرمایه‌گذاران خارجی" به صورت وبینار برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین؛ سی‌ و هفتمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری با سخنرانی دکتر صفورا رودابر رییس گروه سرمایه‌گذاری شرکت بازآفرینی شهری ایران  برگزار شد.

 

در این نشست رودابر با تاکید بر اینکه بافت‌های فرسوده شهری به دلیل مشکلات زیرساختی، مسکن ناکافی و خدمات عمومی نامناسب دچار مشکلات فراوانی هستند و این بافت‌ها برای نوسازی و بازسازی نیاز به منابع مالی و تخصص دارند، گفت: جذب سرمایه‌گذاران خارجی در این حوزه می‌تواند به بهبود شرایط زندگی و رشد اقتصادی کشور کمک کند.  

 

وی با تاکید بر اهمیت جذب سرمایه‎گذار خارجی در این حوزه گفت: جذب سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند به حل مشکلات ساخت و ساز و رفع کمبود مسکن کمک کند و این سرمایه‌گذاری‌ها باعث انتقال تکنولوژی‌های نوین، ایجاد شغل و بهبود زیرساخت‌ها می‌شود.

 

رودابر با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و سیاست‌های اقتصادی داخلی، تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی، بی‌ثباتی در بازار و قوانین متغیر و کمبود زیرساختها و امکانات توسعه از چالش‌های فعلی در صنعت مسکن ایران است، افزود: بازار بزرگ مصرف مسکن، نیروی کار ارزان و ماهر، هزینه‌های پایین زمین و مصالح ساختمانی، موقعیت جغرافیایی و دسترسی به بازارهای منطقه‌ای و پتانسیل رشد اقتصادی بلندمدت از فرصت‌ها و مزایای ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی در مسکن است.

 

وی به نمونه‌های موفق جهانی در این حوزه اشاره کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای جهان، جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش تولید مسکن توانسته به تقویت بازار مسکن، حل مشکلات کمبود عرضه و افزایش کیفیت ساخت و ساز کمک کند.

 

رودابر با تشریح تجربه‌های موفق جذب سرمایه گذار خارجی برای تولید مسکن در بافت‌های فرسوده در کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی(دبی)، چین، مالزی، مصر، هنگ‌کنگ و کره‌جنوبی گفت: اصلاح قوانین و رفع موانع حقوقی، اصلاح سیاست‌های زمین و ملک، همکاری‎های بین‌المللی، ارائه مشوق‌های مالیاتی و حمایتی، تسهیل فرآیندهای قانونی و اداری، تأمین زمین و زیرساختهای اولیه، تشویق به ساخت مسکن هوشمند و پایدار، ارائه برنامه‌های اقامت و شهروندی برای سرمایه‌گذاران، برندینگ و تبلیغات بین‌المللی، برندسازی و تبلیغات هدفمند، کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری و تضمین بازدهی بالا، ایجاد نهادهای تخصصی برای مدیریت پروژه‌ها، ایجاد نهادهای پشتیبان همکاری با متخصصان و مشاوران بین‌المللی از راهکارهای جذب سرمایه‌گذار خارجی برای تولید مسکن در بافت‌های فرسوده است.

 

وی تصریح کرد: اجرای این راهکارها نیازمند همکاری دولت، بخش خصوصی و نهادهای بین المللی است و با کاهش موانع، ارائه مشوق های جذاب و تضمین امنیت سرمایه‌گذاری می‌توان سرمایه گذاران خارجی را به مشارکت در بازسازی بافت های فرسوده تشویق کرد و از این طریق به توسعه پایدار شهری دست یافت.


رودابر اضافه کرد : با اجرای این اقدامات، می‌توان بافت های‌ فرسوده را به بستری جذاب برای سرمایه‌گذاری خارجی تبدیل کرد و همزمان توسعه پایدار و ارتقای کیفیت زندگی را محقق ساخت.

 

 

تصاویر مرتبط