در جلسه کارگروه امکان سنجي احداث تونل مشترک تأسيسات شهري مطرح شد
احداث تونل مشترک تاسيسات در قزوين با مطالعه جامع امکان پذير است
دومين جلسه کارگروه امکان سنجي احداث تونل مشترک تأسيسات شهري با حضور نمايندگان دستگاههاي خدمات رسان و کارشناسان يکي از مجريان احداث تونل مشترک تاسيسات شهري با هدف بررسي کارشناسي وشناسايي معايب و محاسن احداث تونل تأسيسات مشترک در شهر قزوين برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه مدير هماهنگي امور اجرايي شهرداري قزوين گفت: با توجه به توسعه شهر قزوين، مقطع مناسبي براي ورود به حوزههاي زيرساختي به ويژه تونل مشترک تأسيسات شهري است و در حال حاضر کمتر شهري در کشور وجود دارد که به اين مسأله توجه جدي کرده باشد.
عليرضا هنرور، با بيان اينکه حفاريهاي سطح شهر علاوه بر اينکه براي شهروندان مشکل ساز بوده و هزينههاي گزافي را نيز به دستگاههاي خدمات رسان تحميل ميکند، به دليل سرعت پايين در اجراي عمليات، جلب رضايت عمومي شهروندان را نيز دشوار کرده است، از احداث تونل مشترک به عنوان راهکاري براي رفع اين موانع ياد و اظهار کرد: يکي از مواردي که در جلسه پيشين اين کارگروه مطرح شد امکان سنجي احداث تونل مشترک تاسيسات در بافت جديد شهر بود که شهردار قزوين نيز احداث آن را پس از انجام کارهاي مطالعاتي در حوزه بافت موجود شهر امکان پذير دانست.
مشاور عمراني شهردار قزوين در خاتمه، يکي از نتايج جلسه گذشته اين کارگروه را تعيين يک محور از معابر شهر قزوين به عنوان پايلوت به منظور اجرايي کردن تونل مشترک تأسيسات شهري برشمرد.
خُلقي مدير عامل شرکت آريان کاوان در اين نشست با اشاره به توصيههاي پيامبر اکرم (ص) مبني بر آينده نگري در دين مبين اسلام، تصريح کرد: با برنامه ريزي مدون و دقيق براي شهر و پيش رفتن با فن آوري روز دنيا خدمت شاياني به نسل آينده خواهيم کرد.
سپس آخوندزاده، مسوول دپارتمان فني شرکت آريان کاوان در خصوص عملکرد اين شرکت در گذشته گفت: گروه شرکتهاي توليدي آريان کاوان به عنوان اولين مبتکر و مجري تونل مشترک تأسيسات شهري از جنس فايبر گلاس در ايران، تاکنون 1200 متر تونل در قطرهاي دو هزا رو 800 و سه هزار ميلي متر را در بلوار اميرالمؤمنين مشهد اجرا کرده است.
آخوندزاده در خصوص سابقه احداث تونل تأسيسات شهري تصريح کرد: سابقه استفاده از اين تونل در بيشتر کشورهاي اروپايي و آمريکايي و برخي کشورهاي شرق آسيا به چند دهه قبل ميرسد.
وي از تونلهاي تأسيسات مشترک بلوار اميرالمؤمنين مشهد، بلوار آزادگان و اردستاني تهران به عنوان تونلهاي احداث شده در کشور ياد کرد.
مسوول دپارتمان فني شرکت آريان کاوان همچنين به موانع استفاده از اين روش براي فاضلاب و گاز در تاسيسات شهري اشاره و بيان کرد: نصب لولههاي فاضلاب و گاز در داخل تونلهاي تأسيسات شهري مجاز نيست، زيرا علاوه بر مسأله بهداشتي، انتقال فاضلاب در ايران به صورت ثقلي صورت ميگيرد و شيبي متفاوت با شيب تونل دارد، همچنين وجود احتمال نشت گاز و بروز خطر، از جمله دلايلي است که استفاده از آن را براي موارد ياد شده غير ممکن ميکند.
آخوندزاده همچنين به مزاياي استفاده از تونل تأسيسات شهري پرداخت و جلوگيري از حفاريهاي مجدد براي انشعاب گيري از تأسيسات، سرعت بالاي انشعاب گيري از خطوط تأسيسات و در نتيجه کاهش زمان عمليات، رفع مشکلات ترافيکي و کاهش اتلاف و نشت از تأسيسات به دليل قابل رؤيت بودن خطوط، کاهش هزينههاي تعمير معابر، جلوگيري از سوء استفاده اشخاص غيرمجاز از تأسيسات، کاهش هزينههاي حفاظت و نگهداري و تعميرات کليه خطوط تأسيساتي و سهولت بيشتر در انجام اين امور را از جمله دلايل اهميت احداث اين تونلها بر شمرد.
مسوول دپارتمان فني شرکت آريان کاوان، همچنين طول عمر بالا، هزينههاي اندک اجراي تونل، بهره مندي از ضمانت و بيمه معتبر، صاف و صيقلي بودن سطح و امکان شستشوي داخل آن، سهولت جريان آب در کف تونل نسبت به تونلهاي بتني، را از ديگر مزاياي تونل مشترک تأسيسات شهري بر شمرد.
وي در خاتمه، تعبيه سامانههاي کنترل و اطفاي حريق فايبرگلاس در درون اين تونلها را مقاومت بالاي آن در مقابل آتش سوزي قريب به دو ساعت ذکر کرد.
صرّاف، مدير امور آب و فاضلاب شهرستان قزوين نيز در اين جلسه، اهميت و ضرورت موضوع تونل را براي همگان اثبات شده عنوان کرد و در عين حال يادآور شد: به نظر ميرسد در مدل ارايه شده توسط مشاور شرکت آريان کاوان، تنها به انتقال حدود 300 متري تأسيسات که از يک نقطه به نقطه ديگر شهر است توجه بيشتري شده، که ضروري است احداث تونل در قالب مجموعه شهري و با در نظر گرفتن تمامي ويژگيها و شرايط يک مجموعه شهري مدنظر قرار گيرد.
درپايان اين جلسه مقرر شد؛ جهت تصميمگيري در خصوص امکان سنجي احداث تونل مشترک تاسيسات شهري در قزوين، مشاور نسبت به مطالعه اوليه شهراقدام نمايد تا باشناخت از شهر قزوين و همچنين برآورد هزينههاي اجراي طرح توسط متخصصان وکارشناسان شرکت آريان کاوان انجام شود ودر جلسه آتي کارگروه مورد بررسي مجدد قرارگيرد.
پايان پيام