به همت حوزه معاونت شهرسازي و معماري شهرداري قزوين؛
نشست همانديشي ساماندهي بلوار صنعت قزوين برگزار شد
نشست هم انديشي ساماندهي بلوار صنعت به همت حوزه معاونت شهرسازي و معماري شهرداري قزوين و با حضور جمعي از ساکنان و کسبه اين محور و کارشناسان شهرسازي در سالن اجتماعات قائم منطقه 2 شهرداري قزوين برگزار شد.
نشست هم انديشي ساماندهي سه محور بلوار صنعت به همت حوزه معاونت شهرسازي و معماري شهرداري قزوين و با حضور جمعي از ساکنان و کسبه اين محور و کارشناسان شهرسازي در سالن اجتماعات قائم منطقه 2 شهرداري قزوين برگزار شد.
سياستهاي شهرداري قزوين با همراهي مردم تدوين ميشود
فرزانه نظريپور، معاون شهرسازي و معماري شهرداري قزوين گفت: ساماندهي سه محور بلوار صنعت، آيتاله ابوترابي و بوئين زهرا به طور جدي در برنامه کاري شهرداري قرار دارد.
به گزارش روابط عمومي حوزه معاونت شهرسازي و معماري شهرداري قزوين؛ نظري پور در نشست هم انديشي ساماندهي محور بلوار صنعت که با حضور جمعي از ساکنان و کسبه اين محدوده در سالن اجتماعات قائم منطقه 2 شهرداري قزوين برگزار شد، افزود: موضوعات مورد بحث در ساماندهي بلوار صنعت متفاوتتر از بلوار ابوترابي است و در اين محور کاهش بار ترافيکي از موضوعات اصلي ميباشد که شوراي اسلامي و شهرداري قزوين به دنبال آن است.
وي افزود: طرح مصوب اوليه بلوار صنعت به دليل زياد بودن عرض محور محقق نشد و نهايت 2و 3 پروانه ساخت نيز در اين محدوده صادر شد.
نظريپور با اشاره به پيگيريهاي استاندار قزوين مبني بر ساماندهي محور بلوار صنعت با همراهي شهروندان، کسبه و اصناف از طريق جلسات هم انديشي، بيان کرد: ساماندهي اين محور با در نظر گرفتن موقعيت جذب گردشگري و مجتمعهاي پذيرايي و نيز انتقال و جابجايي تالارهاي پذيرايي و بحث کاهش ترافيک درون شهري صورت ميگيرد.
معاون شهرسازي و معماري شهرداري قزوين اظهارکرد: عملياتي کردن طرحها در کميتههاي راهبردي شهرداري و اداره کل راه و شهرسازي صورت مي گيرد و سياستهاي کلي با استفاده از نظر مردم و بر اساس نيازهاي مديريت شهري تدوين ميشود.
وي اضافه کرد: با تحقق اين طرحها املاک ارزش افزوده پيدا ميکنند و افرادي که قصد سرمايه گذاري در اين محور دارند طرحهاي خود را ارائه داده تا مورد بررسي کارشناسي قرار گيرد.
نظريپور بيان کرد: موضوعات در نظر گرفته شده در اين محور، جابجايي و انتقال تالارهاي پذيرايي و ... به بلوار صنعت براي رفع معضلات ترافيکي در صورتي که مالکان تمايل داشته باشند و بحث ساماندهي محور که اهالي و مالکان تمايل به ساماندهي آن دارند، است.
نظري پور در ادامه گفت: هم کميسيون و هم شورا خواستارند افرادي که تمايل به جابجايي تالارها از داخل شهر به اين محور دارند، اعلام کنند.
وي تاکيد کرد: بايد در اين محور خدمات مورد نياز در شعاع دسترسي ديده و منظر شهري بايد اصلاح شود و کارواش در پشت پلاک و خدمات فروشگاهي در جلو ديده شود.
نظري پور گفت: هدف اين مجموعه کمک به اهالي بوده و اجباري براي زمينهاي زير 5هزار متر براي احداث هتل وجود ندارد و پيشنهادات کمک به سرمايه گذاران بوده است.
وي افزود: بابت احداث هتل هزينه اي دريافت نمي شود و عوارضات رايگان است.
اين مقام مسوول اضافه کرد: هتل بايد در مسير باشد و گردشگر بايد ببيند تا بتواند در آن اقامت کند.
وي بيان کرد: نتيجه گزارش اين جلسه به استاندار قزوين اعلام خواهد شد.
حل مشکل ترافيکي شهر قزوين با مشارکت شهروندان
محمدرضا صديقي، عضو شوراي اسلامي شهر قزوين در اين نشست گفت: تلاشهاي ما همه براي توجه به وروديهاي شهر قزوين است.
وي گفت: اگر امروز معضلي به نام ترافيک سنگين، کمبود پارکينگ و ... داريم جز با مشارکت مردم حل نخواهد شد.
صديقي با اظهار اينکه شوراي اسلامي شهر عزم جدي بر اين دارد تا بتواند مشکلات محورهاي ورودي را حل کند، گفت: در محور بوئينزهرا پلي وجود داشت که از 50 سال پيش فعال بوده و اکنون نيز فعاليت دارد و من به ديدگاه خود آن را همچون قيفي ميبينم که شمال و جنوب کشور و حتي فراتر از آن را به هم متصل ميکند و سعي داريم تا بتوانيم آن را ساماندهي و احياء کنيم.
صديقي درباره ساماندهي محور بلوار صنعت نيز به برگزاري جلسات متعددي با حضور استاندار اشاره کرد و گفت: اين جلسه هم انديشي برگزار شد تا مالکان و شهروندان نظرات و ايدههاي خود را منعکس کنند تا تمام خواستهها بررسي شود تا بتوانيم به نتيجهاي قابل قبول و کامل برسيم چراکه وروديهاي شهر مناسب نيست و بايد آنها را ساماندهي کنيم و اين جز با مشارکت مردم و مسئولان شهر ميسر نميشود.
وي ادامه داد: حفظ باغستان سنتي قزوين که هويت اصلي اين شهر است هدف اصلي شوراست و با توجه به اينکه شهر در احاطه باغستان است بايد در طراحي وروديها محاسبه شده عمل کرد.
صديقي با اعلام اينکه ساخت و سازهاي غير مجاز صورت گرفته در باغستان در شان شهر نيست، افزود: با تحقق اين طرح مشکلات مربوطه حل خواهد شد.
صديقي با بيان اينکه همت بر اين است که موانع را برداريم تا متقاضيان بتوانند اقدامات مورد نظر را انجام دهند، بيان کرد: مدعوين تا 3 روز آينده و نهايت تا شنبه به معاونت شهرسازي طرحها و نظرات خود را ارائه دهند تا مورد بررسي قرار گيرد.
وروديهاي شهر معرف هر شهر هستند
کيومرث فداييفر، مدير منطقه يک شهرداري قزوين در اين نشست هم انديشي گفت: در برنامهريزي شهري کشورهاي توسعه يافته، اولويت با نظر مردم است و در کشورهاي در حال توسعه طرحهاي تحميلي ميباشد.
فدائيفر با بيان اينکه ما معتقديم هر برنامهريزي شهري و هر طرح اجرايي را مردم بايد بهرهبرداري کنند، افزود: برگزاري اين جلسات همانديشي در راستاي توجه به نظرات ساکنان و کسبه اين محور است تا طرحي مطلوب و در خور شان شهر و شهروندان تهيه و اجرا شود چراکه ديدگاههاي مسافران درباره هر شهري را وروديهاي شهرها تعيين ميکنند و نهايت وروديها خود معرف هر شهر هستند.
وي گفت: با تصويب اين طرحها موضوع صدور پروانهها هم آسانتر خواهد شد، چراکه شهروندان مجبور نخواهند بود براي اخذ مجوزات در اداراتي چون جهاد کشاورزي و راه و شهرسازي و .... رفت و آمد کنند و انگيزه اجراي اين طرح آيندهنگري و برنامهريزي بلندمدت است.
ضرورت جمعآوري نظرات شهروندان براي ساماندهي بلوار صنعت
اسماعيلي، دبير کميسيون طرح تفصيلي اداره کل راه و شهرسازي استان قزوين در ادامه توضيح داد: پس از نشستهاي کميته فني و کميته منتخب طرح ساماندهي بلوار صنعت تهيه و مقرر شد که نظرات شهروندان، مالکان و کسبه و حتي مسافران در شهر جمعآوري شود تا بتوان طرحي قابل قبول تهيه، ارائه و اجرا گردد.
وي افزود: اين طرح در سال 88 به تصويب کارگروه زيربنايي استان قزوين رسيد و بر اساس طرح، طول محور 2/2 کيلومتر و با مساحت مداخله 7/36 هکتار ميباشد.
اسماعيلي اضافه کرد: اين طرح يکسري نواقصي چون عرض مقطع بالا و حد نصاب تفکيک 2هزار متر مربع که موجب نگراني مالکان بود، داشت که اصلاحاتي چون تقليل عرض مقطع تا حد 76 متر در طرح جديد به وجود آمد.
اين مسوول بيان کرد: کاربريهاي تعريف شده در اين محور اراضي کشاورزي، رستوران و سفرهخانه و نمايشگاهي (کارواش، نمايندگي اتومبيل،پمپ بنزين) است که بيشتر با رويکرد کاربريهاي گردشگري، پذيرايي و خدمات بينراهي تعريف شده است.
اسماعيلي ادامه داد: تعريف بوستان گردشگري در اين محور بحث ديد به باغات را تقويت ميکند و در قالب بوستان باغ تداعي خواهد شد و سرانه کاربريها را پوشش خواهد داد.
وي اضافه کرد: در صورتي که اگر سرمايهگذاري بخواهد هتل گردشگري با ستاره بالا در اين محور تاسيس کند از او حمايت خواهد شد.
اسماعيلي بيان کرد: از جمله ضوابط پيش بيني شده در اين محور الزام تامين پارکينگ است که جانمايي تودهها پس از طراحي بايد به تاييد کميته فني برسد.
پژمانفرد، مدير تدوين و مقررات شهرسازي شهرداري قزوين نيز گفت: با توجه به کاربريهاي در نظر گرفته شده در اين محور بسياري از افرام جذب سرمايهگذاري شدهاند و اين موضوع ارزش افزوده اين املاک را بالا ميبرد و مالکان با مشکل مواجهند، پس بايد در مورد نوع کاربري هاي آن برنامه ريزي منسجمي انجام پذيرد.
ديدگاههاي ساکنان و شهروندان
ثقفي، مالک مجتمع خدماتي رفاهي در حال ساخت در اين محور گفت: از سال 84 احداث اين مجتمع خدماتي رفاهي آغاز شده است که براي تجهيز سرويس بهداشتي آن اداره آب 50 ميليون تومان که10 ميليون تومان براي حق انشعاب و 40 ميليون تومان براي توسعه شبکه آبرساني مطالبه کرده که خواستار هماهنگي شهرداري با سازمانهاي خدمات رسان براي کاهش مسائل مالي هستم.
فداييفر، مدير منطقه يک شهرداري قزوين در پاسخ گفت: سازمانهاي خدمات رسان تحت الامر شهرداري نيستند و بايد از طريق استانداري هماهنگي هاي لازم شود.
حسن حسين زاده از مالکان اين محور نيز بيان کرد: يکسال است که در سازمان مسکن و شهرسازي بالا و پايين مي روم تا مجوز احداث تالار پذيرايي بگيرم و در دوره مديريت آقاي محمد زاده قول مساعدت داده شد ولي پس از جابجايي ايشان با طرح مخالفت گرديد و اکنون تقاضاي رسيدگي دارم.
در ادامه اسماعيلي، دبير کميسيون طرح تفصيلي اداره کل راه و شهرسازي استان قزوين در پاسخ گفت: پهنه مورد نظر اقامتي و پذيرايي ديده شده و درخواست ايشان مغاير آن ميباشد و قرار است با ميراث فرهنگي توافق شود و با توجه به همسان شدن با طرح محور بايد هم خواست ايشان و هم طرح مورد نظر به صورت انتفاعي و غير انتفاعي انجام پذيرد.
کاشيها از کسبه بلوار صنعت نيز گفت: اکنون از باغستاني که از آن نام ميبريم به دليل خشکي آب و هوا از بين رفتهاند و بزرگترين معذل در وروديهاي شهرند که چشم انداز زيباي شهرمان را نا زيبا کردهاند ما حدود 10 تا 11 کسبه هستيم که بيش از 30 سال است در اين محور مستحدثات داريم و مشغول کارواشي هستيم و به طور عمومي ملکهاي ما کمتر از 500 متر است و نسبت به شغلي هم که داريم افتخار ميکنيم، موضوع کسب و کار ما چه خواهد شد.
تاجر باشي نيز بيان کرد: 30 سال است در اين محور، کارگاه توليدي دارم با 450 تا 500 متر زيربنا اگر کاربري ديگري در نظر گرفته شود تکليف ساختمانهاي ما چه خواهد شد، آيا شهرداري قرامت بناي ما را محاسبه خواهد کرد و به ازاي هر هزار متر زمين چه قدر بنا خواهيم داشت.
وي همچنين خواستار ارائه خدمات انشعاب آب لوله کشي و گاز شهري در اين محور (ضلع شرق) شد.
حسينزاده از ديگر مدعوين اين جلسه گفت: کارگاههاي آهن فروشي در اين محور که بزرگ هستند تکليف آنها چيست.
وي گفت: بايد تلاش شود نما و منظر به بهترين شکل ديده شود، گاراژ شرق و سراي گلشن را گذشتگان طوري طراحي کردهاند که فروشگاههاي شيک در بر قرار گرفتهاند و خدماتي در داخل آنها ديده شده است.
حسين زاده بيان کرد: در تالارهاي پذيرايي همه به زحمت مي افتند 700 مهمان و 700 ماشين به چه صورت بايد کنترل شود و مسافر زماني ورود پيدا ميکند که هتل و مجموعه اقامتي باشد.
نياقي از ديگر مدعوين بيان کرد: 30 سال شهرداري نگذاشته است هتل ايجاد شود و اکنون هر کس هتل بسازد بايد حمايت شود و بعد از ساخت و بهره برداري از افراد هزينه را دريافت کنند.
وي با بيان اينکه سرمايه گذاران را شناسايي و اختيار را به آنها بدهيد، گفت: روزي بلوار خامنه اي مرکز بود و با توجه به انتقال اتوبان اين مرکزيت از بين رفته است.
کولجي از مدعوين بيان کرد: ديد يک طرفه مشکلات به وجود ميآورد و اجراي هر طرحي بايد با مشارکت انجام شود تا دوباره کاري نشود تا طرح عملياتي شود.
وي خواستار شد تا نقشه جانمايي در اختيار متقاضيان قرار گيرد.
طاهر زاده نيز از مدعوين گفت: وروديهاي شهر بايد نما خوبي داشته باشد تا معرف شهر شوند و در بلوار صنعت 150 متر مجوز تالار دادهاند و تراکم هم بدهند تا بهترين ساخته شود.
پايان پيام