یکشنبه ۱۴۰۴/۰۴/۱۶

سعیدی رئیس اداره امور اجرایی دبیرخانه شهرهوشمند:

طراحی سامانه هوشمند نظارت و هماهنگی بر ساخت و ساز ها با تأکید بر هوش مصنوعی

در ادامه‌ی نشست‌های تخصصی دبیرخانه شهر هوشمند و به‌منظور ارتقای مدل‌های نظارتی در حوزه ساخت‌وساز، جلسه‌ای با حضور رئیس اداره امور اجرایی دبیرخانه شهر هوشمند، مدیر اداره هماهنگی و نظارت بر ساخت‌وسازها و جمعی از کارشناسان معاونت شهرسازی برگزار شد. این نشست با هدف تبیین ابعاد اجرایی دو سامانه کلیدی مبتنی بر فناوری‌های نوین و تحلیل‌داده‌محور در حوزه مدیریت شهری شکل گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره امور اجرایی دبیرخانه شهر هوشمند، جلسه‌ای تخصصی در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری برگزار شد که طی آن، دو طرح فناورانه در حوزه نظارت و مدیریت ساخت‌وساز شهری مورد بررسی قرار گرفت.

این نشست با تمرکز بر چگونگی طراحی و اجرای سامانه‌هایی هوشمند در مسیر تحول در حکمرانی شهری، به بررسی نیازها و قابلیت‌های زیرساختی موجود پرداخت. محور اصلی گفت‌وگو، بهره‌برداری از ظرفیت‌های فناوری‌محور جهت ارتقاء اثربخشی در نظارت ساخت‌وساز و تسهیل تصمیم‌گیری‌های کلان مبتنی بر داده در سطح مدیریت شهری بود.

در این جلسه دو سامانه ی کلیدی معاونت شهرسازی در حوزه هوشمندسازی نظارت و هماهنگی بر ساخت و سازها تشریح شد:

 

سامانه هوشمند نظارت و هماهنگی بر ساخت‌وسازها

این سامانه با رویکرد داده‌محور و تحلیل‌محور طراحی  در حال طراحی می باشد و با بهره‌گیری از اطلاعات مکانی، امکان رصد برخط پروژه‌های ساختمانی، تحلیل مغایرت‌ها، صدور هشدارهای خودکار و افزایش بازده در فرآیند نظارت را فراهم نماید. اتصال این سامانه به بانک‌های اطلاعاتی مرتبط و یکپارچه‌سازی داده‌ها، امکان تصمیم‌سازی سریع‌تر و دقیق‌تر را برای مدیران حوزه شهرسازی فراهم خواهد ساخت.

 

سامانه هوشمند شرایط بحران نقشه ازبیلت دیجیتال

این سامانه با بهره‌گیری از نقشه‌های دقیق ازبیلت و تلفیق فناوری‌های واقعیت مجازی (VR)و واقعیت افزوده (AR) و محیط‌های داخلی ساختمان‌ها را برای تیم‌های امدادی شبیه‌سازی می‌کند. هدف، تسهیل واکنش در شرایط اضطراری مانند آتش‌سوزی، زلزله یا فروریزش می باشد. نیروهای امدادی، به‌ویژه آتش‌نشانان، می‌توانند پیش از ورود به محل حادثه، به‌صورت مجازی، مسیرهای ورود و خروج و نقاط پرریسک را مشاهده نموده و برای عملیات دقیق و ایمن، آمادگی کامل را کسب نمایند. این ابزار نقش مهمی در افزایش سرعت و دقت مداخله در بحران‌ها ایفا خواهد نمود.


برگزاری این نشست تخصصی، گامی دیگر در جهت عبور از مدل‌های سنتی نظارت شهری به‌سوی حکمرانی هوشمند و پیش‌نگر بود. توسعه سامانه‌های هوش‌پایه در حوزه ساخت‌وساز، نه تنها موجب بهبود شفافیت و کارآمدی مدیریت شهری می‌شود، بلکه زیرساختی حیاتی برای مواجهه واکنش‌پذیر با بحران‌های احتمالی فراهم می‌آورد.

تصاویر مرتبط