چهارشنبه ۱۳۹۱/۰۸/۱۰

مسعودنصرتي، شهردار قزوين در نشست خبري:

شهرداري قزوين در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي حركت مي‌كند

شهرداري قزوين در 3سال گذشته با اقدامات ويژه در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي گام برداشته است.

 

شهردار قزوين گفت: شهرداري قزوين در 3سال گذشته با اقدامات ويژه در راستاي تحقق اقتصاد مقاومتي گام برداشته است.
به گزارش اداره روابط عمومي شهرداري قزوين؛ مسعود نصرتي در نشست خبري با بيان اينكه در 6 ماهه اول سال جاري شرايط سياست‌هاي پولي و مالي كشور در سياست‌هاي مديريت شهري تاثير گذار بود و بر اين اساس نمي‌توان يك سياست مستقل براي شهرها فارغ از سياست‌ها تدوين كرد، بيان كرد: ناملايمات اقتصادي حاكم بر ساختمان كه بخش اعظم درآمد و فعاليت هاي شهرداري را در بر مي‌گيرد، وضعيتي ايجاد كرد كه اكثر شهرداري‎ها فقط به سرفصل حفظ و نگه داري‌ها بپردازند و كمتر وارد مباحث عمراني شوند، ولي به هر حال بر اساس نيازهاي كه در شهر قزوين يك مقدار پررنگ تر از شهرهاي ديگر بود احساس مي شد با شيوه هاي خاص توليد درآمد و بهره برداري از تجربه هاي موفق تامين مالي براي توسعه شهر قزوين شود و با اين شيوه توانستيم بخشي از پروژه ها را به اجرا درآوريم كه خوشبختانه در مهرماه سال جاري تعدادي پروژه ها زودتر از موعد افتتاح شد.
نصرتي ادامه داد: اميدواريم شرايطي ثبات در سطح كشور براي صنعت ساختمان به وجود آيد و رونقي در شهرها ايجاد شود تا مديريت شهري بتواند بر اساس آن توليد درآمد و چرخه بازار را به خوبي به حركت درآورد و بتوانيم براي سال 92 براي فعاليت هاي اصلي برنامه ريزي داشته باشيم.
شهردار قزوين اضافه كرد: به اين موضوع واقف هستيم كه در شرايط ناملايمات اقتصادي ريسك پذيري نداشته باشيم و هوشياري و تدابير لازم نباشد، رديف هاي درآمدي جديدي نخواهيم داشت و شهر قزوين را نمي توان با رديف بودجه سالانه اداره كرد.
 
تشكيل حوزه اقتصادي در ناملايمات اقتصادي
اين مقام مسوول گفت: شهرداري قزوين در ناملايمات اقتصادي حوزه اقتصادي را تشكيل داد و شرح وظيفه اين حوزه پرداختن به موضوعات جديد براي تامين مالي و خريد زمان براي انجام تمام پروژه‌هاي عمراني و فرهنگي و حفظ و نگه داري مناسب شهر بود كه فروش اوراق مشاركت در 2و نيم سال گذشته يكي از اين شيوه‌ها بود كه توانستيم به 4 پروژه كلان 10ميليارد تومان اعتبار تزريق كنيم.
وي افزود: پروژه‌هاي كه با تعرفه سال 88 شروع شدند اگر قرار بود در سال 91 شروع شوند بايد با 3 برابر قيمت آغاز مي‌كرديم كه توانستيم با خريد زمان اين اتفاق نيافتد.
فروش اوراق سوكوكات در دستور كار فعلي شهرداري
نصرتي بيان كرد: فروش اوراق سوكوكات در دستور كار فعلي شهرداري قرار دارد كه تا پايان سال اوراق سوكوكات 4 ساله به ميزان 50ميليارد تومان به فروش خواهد رسيد و همچنين توليد زمين در مناطق شهري با كاربري، تراكم و تفكيك مناسب بر اساس طرح تفصيلي شهر از شيوه‌هاي تامين مالي براي آينده شهر خواهد بود كه در دستور كار قرار دارد.
شهردار قزوين با اشاره به تقويم افتتاح پروژه‌هاي شهر قزوين بيان كرد: ما در برنامه تقويم افتتاح پروژه‌ها در صورت چند شرط از جمله قول گرفته شده از پيمانكار در زمان موعد براي تحول پروژه، تامين مالي در زمان موعد، وجود شرايط طبيعي سالانه و عدم افزايش حاد قيمت‌ها افتتاح و كلنگ زني چند پروژه در دستور كار قرار دارد.
افتتاح پروژه هاي كلان در آينده نزديك
اين مقام مسول ادامه داد: پروژه‌هاي تقاطع غيرهمسطح فاز 1 و 2 شهيد مطهري و امتداد بلوار، بلوار شرق ملاصدرا و اميركبير و فاز 2 بوستان بانوان در 24 دي ماه افتتاح خواهد شد و همچنين در ايام ميلاد حضرت رسول اكرم(ص) و دهه فجر پروژه المان دروازه مينودر، مسير دوچرخه سواري باراجين و بازار روز بلوار شهيد بهشتي به بهره‌برداري خواهد رسيد.
وي گفت: پروژه تله‌كابين زرشك در اول دي ماه سال جاري به بهره‌برداري خواهد رسيد و همچنين در آينده نزديك پروژه احداث 340واحدي هادي آباد كلنگ زني خواهد شد.
نصرتي با اعلام اينكه تقاطع غيرهمسطح امام علي(ع) در هفته شوراها به بهره برداري خواهد رسيد، بيان كرد: فاز اول بهشت حسيني ظرف يك ماه آينده با 14هزار قبر در سه طبقه به بهره برداري خواهد رسيد.
 
 
مديريت هزينه شهرداري قزوين در شرايط اقتصادي مقاومتي
شهردار قزوين با تصريح اينكه مديريت شهري سعي كرده است يك مديريت هزينه داشته باشد تا در شرايط اقتصادي مقاومتي پروژه‌هاي خاص و اولويتدار را به بهره برداري برساند، بيان كرد: براي اينكه برخي از پروژه‌هاي عمراني شارژ مالي شوند مثل برج پونك، بادامستان و الهيه اقدامات پيش فروش انجام شده است.
اين مقام مسوول با بيان اينكه پروژه‌هاي كه زندگي شهروندان را به صورت روزانه تحت تاثير گذاشته است مثل آسفالت، اصلاح هندسي در اولويت اجرايي قرار دارند، بيان كرد: خوشبختانه در 7 ماه اول سال جاري هيچ كدام از پروژه ها مشكل مالي نداشتند و با فاصله دو روز مبالغ به پيمانكاران واريز شده است.
وي با بيان اينكه اميدواريم اين روند افتتاح پروژه‌ها ادامه پيدا كند و در حال حاضر عمليات عمراني همه پروژه‌ها فعال است، افزود: تعدادي پروژه‌ها هم نيز توسط مناطق در حال انجام است و تملك خيابان شهيد انصاري شرقي در برنامه يكساله اراضي باقي مانده خريدي داري خواهد شد كه حدود 55درصد از تملك‌ اين پروژه انجام شده است.     
نصرتي تصريح كرد: افتتاح تقاطع‌هاي غيرهمسطح در شهر براي شهروندان قابل لمس است اما اجرايي كردن پروژه‌هاي برج‌ها براي مردم زياد قابل لمس نيست، در حالي كه احداث يك برج برابر با احداث 20 تقاطع غيرهمسطح است.
شهردار قزوين افزود: برج پونك در مرحله احداث اسكلت طبقه 7 مي‌باشد و احداث ساختمان مركزي شهرداري قزوين در مرحله احداث اسكلت طبقه 8 است.
اين مقام مسوول بيان كرد: موضوعات فرهنگي و اجتماعي هم نيز توسط مديريت شهري در حال انجام است و 85درصد از مرمت سراي سعدالسلطنه تا پايان سال نهايي خواهد شد.
وي در ادامه با بيان اينكه براي پل راه آهن طرحي تهيه شده است و احداث تقاطع در اين محور در دستور كار قرار دارد، بيان كرد: مهم ترين مشكل در اجراي اين پروژه نبودن جايگزين براي خيابان فعلي است و همچنين براي تقاطع بوئين زهرا هم با موافقت وزير رديف بودجه از طريق اداره راه تامين شده است و اجراي آن در دستور كار اداره راه قرار دارد .
نصرتي به موضوع آسفالت در سطح شهر اشاره و بيان كرد: در سال گذشته با خريد 2 كارخانه آسفالت جديد با ظرفيت 280تن هر جا نياز به مرمت و آسفالت باشد بدون دريافت خودياري اجرايي شده است در حالي كه در شهرهاي همچمون اصفهان و همدان 70درصد هزينه‌هاي آسفالت از طريق خودياري تامين مي‌شود.
نصرتي با بيان اينكه در موضوع نام گذاري معابر، شوراي نام گذاري نام هاي موردنظر را انتخاب مي كند و توسط شورا به تصويب مي رسد، بيان كرد: هيچ نگاه سياسي براي نام گذاري هاي معابر سطح شهر وجود ندارد.
شهردار قزوين در خصوص مشاركت شهرداري قزوين در برنامه‌هاي فرهنگي و اجتماعي شهر قزوين گفت: هر سالاله يك بودجه فرهنگي تعريف ميشود كه بر اساس آن رديف بودجه و تصويب شورا، مشاركت در زمينه هاي فرهنگي و اجتماعي صورت مي گيرد و اين مشاركت در تمام شهرداري هاي كشور صورت ميگيرد.
اين مقام مسوول در خصوص پياده‌روهاي سبزه ميدان گفت: چون هنوز تئوريهاي مختلفي براي ساماندهي اين محور وجود دارد فعلا در اين زمينه هزينه نمي‌شود تا هزينه هاي مجدد تكرار نشود در صورت تصميم گيري كليه اقدامات در راستاي رفاه حال شهروندان انجام خواهد شد.
تهيه طرح جامع هدايت آب‌هاي سطحي در محيط GIS
وي در ادامه به بارش باران در روزهاي اخير اشاره كرد و توضيح داد: ما براي شهر قزوين يك طرح جامع هدايت آب‌هاي سطحي در محيط     GISتهيه كرديم كه تمام شهر و محيط هاي پيراموني شهر كه توليد موانات مي كنند در اين طرح ديده شد و بر اساس بودجه و توانايي شهرداري هر ساله بخشي از اين طرح اجرايي گرديده و اجراي آن ادامه دارد.
 وي افزود: كانال هدايت آب‌هاي سطحي در محور اتوبان در شمال پونك در سال 88 اجرا شده است و همچنين محور غرب باهنر در سال جاري به اجرا درآمده است.
نصرتي بيان كرد: بر اساس اين طرح پروژه هاي زيادي براي يك دوره بازگشت 25 ساله مصوب شده است.
شهردار قزوين گفت: خيلي از تاسيسات موجود نياز به اصلاح دارند و در برخي مكان ها بايد اجرايي شوند و اگر تمام اين شبكه ها ايجاد شود توانايي خواهيم داشت روان هاي آب‌هاي 25 ساله را پاسخگو باشيم و اگر در اين زمان اتفاقات ديگري همچون بازگشت آب  50 و يا 10ساله اتفاق بيافتد اين شبكه پاسخگوي نياز نيست.
 
 
ناكافي بودن تجهيزات براي پاسخگوي مهار سيلاب
اين مقام مسوول ادامه داد: اين نوع بارش ها كه به صورت سيلاب روان مي‌شود در هيچ شهري از ايران براي مهار آن طرحي تهيه نشده و در دستور كار قرار نگرفته است.
وي بيان كرد: گذشته قزوين قبل از 10 سال نشان مي‌دهد ما بارش به صورت رگباري نداشتيم و تمام چاه‌هاي جذبي در جنوب و مركز شهرن اين ميزان را جواب داده است و چاه هاي جذبي با دهانه قابليت و توانايي باران متداول را پاسخگو بودند.
نصرتي افزود: از 10 سال پيش تغيير محيط هيدرولوژي به خصوص در 2 و 3 سال گذشته شاهد بارش باران شديد هستيم كه تجهيزات موجود پاسخگو نيست.
شهردار قزوين بيان كرد: در سوم و پنجم آبان ماه باران در 21 ميلي متر كه بخش اعظم آن در 20 دقيقه بود در قزوين باريد كه هيچ شهري در كشور مجهز به اين ميزان بارش نيست.
اين مقام مسوول با بيان اينكه در سال 89 نيز 350ميلي متر، در سال 91 نيز 432 ميلي متر و در سال جار ي تاكنون 158ميلي متر بارش صورت گرفته است، بيان كرد: بارش در قزوين كه شهر كم آب است يك نعمت مي‌باشد اما بايد اين آّب باران را هدايت كرد و قابليت بهره برداري از اين ميزان بارش بايد در دستور كار استان قرار گيرد و حداكثر بهره برداري از اين ميزان بارش كرد.
 
 
شبكه آب و فاضلاب فقط براي هدايت فاضلاب خانگي است
وي توضيح داد: شبكه آب و فاضلاب توسط آب و فاظلاب كه احداث شد فقط براي  هدايت فاضلاب خانگي است و به هيچ عنوان نبايد آب باران داخل اين فاضلاب شود.
نصرتي ادامه داد: لوله هاي فاضلاب با قطر 250با تمام ظرفيت كار مي‌كنند و به هيچ عنوان گنجايش ورود آب باران را ندارند.
شهردار قزوين بيان كرد: اگر ما در كوچه 10متري روان آبي را در نظر بگيريم و روان آب كوچه 10متري كه حاصل آب پشتبان و حياط منزل است 4 برابر روان آب كوچه 10متري است و مطمئن باشيد به هيچ عنوان يك لوله 250 نمي تواند باران آب 4 برابر كوچه 10 متري را تحمل كند و پاسخگو نخواهد بود.
نصرتي بيان كرد: يكي از مشكلاتي كه در ورود آب باران به آب فاضلاب در آب گرفتگي به وجود آمده است، اين است كه آب باران با شدت روان در اكثر تقاطع‌ها از يك لوله 250با تمام ظرفيت، به بيرون زد.
هدايت آب باران به چاه هاي قديمي
شهردار قزوين بيان كرد: شهروندان نبايد آب باران را به داخل آب فاضلاب هدايت كنند بلكه بايد آب باران را به چاه هاي قديمي هدايت كنند.
اين مقام مسوول افزود: نظام مهندسي بايد به اين موضوع بپردازد كه آب هاي روان در منازل مسكوني جذب آب فاضلاب نشود.
 
حضور پررنگ تر دستگاه‌ها در زمان بحران
وي به همكاري ساير دستگاه ها اشاره كرد و افزود: يكسري از تاسيسات شهري نيست و براي اداره راه مي‌باشد و امكانات آنها هم محدود مي‌باشد و شهروندان بايد متوجه باشند چه دستگاه‌هاي در زمان بحران حضور پيدا ميكنند، هر چند تجهيزات آنها نيز محدود مي باشد.
نصرتي ادامه داد: بايد از طريق استانداري براي حضور پررنگ تر دستگاه ها در زمان بحران تاكيد شود و همچنين در 5 مهرماه سال جاري جلسه ستاد بحران در شهرداري قزوين با حضور معاون استاندار برگزار شد كه تقسيمات كار صورت گرفت.
همكاري براي هدايت آب هاي سطحي بالاي اتوبان
شهردار قزوين افزود: يكي از موضوعات مهم ديگر  كه بايد با همكاري دستگاه‌ها به آن پرداخته شود، هدايت آب هاي سطحي بالاي اتوبان است كه وارد شهر نشوند.
نصرتي با بيان اينكه سازمان آب و فاضلاب و مديرت بحران بايد همراه ما باشند تا شهر ايمن شود، افزود: بالاي اتوبان تهديدي براي داخل شهر است و تمهيدات لازم بايد صورت گيرد و در اينده نزديك جلسه اي خواهيم داشت تا براي رفع برخي از مشكلات برنامه بلند مدت در نظر گرفته شود.
شهردار قزوين با تاكيد بر خارج كردن مسير سيلاب از داخل شهر بيان كرد: در گذشته وجود باغستان‌ها باعث مي‌شد سيلاب به داخل شهر ورود پيدا نكند اما اكنون اين ظرفيت با توجه به ساخت و ساز ديگر وجود ندارد.
پايان پيام
 
 

 

تصاویر مرتبط