دوشنبه ۱۳۹۲/۰۸/۱۳

حافظي ، مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري خبر داد ؛

برگزاري مسابقه طراحي و انتخاب طرح برتر المان ميدان طفلان مسلم قزوين

جلسه داوري مسابقه طراحي جزيره مياني ميدان طفلان مسلم در ناحيه مينودر قزوين در مجموعه تاريخي سعد السلطنه قزوين برگزار شد.

 جلسه داوري مسابقه طراحي جزيره مياني ميدان طفلان مسلم روز شنبه چهارم آبان ماه در سراي شترخان مجموعه تاريخي سعد السلطنه با حضور محمد رضا صديقي عضو شوراي اسلامي شهر، فرزانه نظري پور معاون شهر سازي و معماري شهرداري قزوين، محمد اسماعيل حافظي مدير عامل سازمان خدمات طراحي، دکتر حسين سلطان زاده رييس دانشکده معماري و شهرسازي دانشگاه آزاد اسلامي قزوين، دکتر حسن ذوالفقارزاده رييس دانشکده معماري و شهرسازي دانشگاه بين المللي امام خميني، دکتر جمال الدين سهيلي عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي قزوين، الهه السادات حسيني مدير اين پروژه وجمعي از مديران و کارشناسان مجموعه داخلي و خارجي شهرداري، برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومي سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين ؛ به منظور برگزاري اين مسابقه از 10 مشاور برتر معماري و منظر شهري درقزوين، جهت ارائه طرح دعوت به عمل آمده بود که پس از ارسال آثار به دبيرخانه مسابقه با بررسي هيات داوران، طرح هاي اول تا سوم انتخاب شدند.

 

محمد اسماعيل حافظي مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري گفت: قبل از برگزاري مسابقه پيش جلساتي جهت هم انديشي با حضور اساتيد دانشگاه، کارشناسان و مشاوران متخصص و مجرب در راستاي ارتقاي کيفيت مسابقه انجام شد و مقرر گرديد در انتهاي مسابقه طرحي انتخاب شود که در آن بتوان به جستجوي معاني پرداخت و اثري ماندگار و انتزاعي بر جاي گذارد به طوري که خاطره اي ماندگار در ذهن بيننده شکل بگيرد. خروجي جلسات هم ­انديشي و تجربه سازمان خدمات طراحي در برگزاري اينگونه مسابقات نظير طراحي سردرب ورودي بوستان باراجين، طراحي ساختمان اداري شهرداري، طراحي المان ميدان مينودر و ....، کمک شاياني به برگزاري هر چه مناسب­تر اين مسابقه کرد.

 

در ابتداي جلسه مدير عامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين به توضيح دلايل انتخاب اين مشاوران جهت شرکت در مسابقه پرداختند و همينطور اعلام کردند در اين مسابقه مشاوريني را انتخاب کرديم که در آينده قدرت و توان اجرايي کردن طرح را داشته باشند. به اين منظور از معماران بومي قزوين و شرکت هاي مشاوره اي دعوت به عمل امد که بتوانند طرح ها را عملياتي کند.

همچنين از شرکت کنندگان درخواست شد تا در طراحي آثار خود مفاهيمي از قبيل:

توجه به زمينه هاي فرهنگي و هويت بومي شهر قزوين، توجه ويژه به بستر پروژه و در نظر گرفتن نيازهاي منطقه نسبت به خوانايي، نشانه گذاري و هويت سازي ميادين با استفاده از مفاهيم مستتر در عنوان هر ميدان و نقش آن در اداراك عمومي، تاكيد بر جنبه هاي فرهنگي ، تاريخي و مذهبي مستتر در موضوع پروژه، بهره مندي از نشانه هاي آشنا و شاخص در ايجاد خاطره ذهني ماندگار از موضوع پروژه، توجه به شيوه ها و نشانه هاي معماري ايراني – اسلامي و توجه به مباحث وضوح ، شفافيت فضا و...  را در نظر بگيرند.

 

صديقي عضو شوراي شهر قزوين به مبحث معنوي اين طرح ها اشاره کرد و به توضيح مختصري از سبقه تاريخي مردم قزوين در ساخت عتبات عاليات پرداخت و ياداوري کردند که بازسازي حرم طفلان مسلم را يک معمار قزويني انجام داده است و با توجه به اين سبقه تاريخي بايد در طراحي اين ميدان وسواس بيشتري به خرج داد.

وي خاطر نشان کرد:ادبيات عاشورايي با تلفيقي از رنگ قرمز خون و نشان لاله به عنوان سمبل شهدا و همينطور سايز المان ها جهت نشان دادن اختلاف سن اين دو طفل از جمله عناصر مهم اين طرح ها مي باشد.

 آقاي دکتر ذوالفقار زاده با تشکر از برگزاري اين جلسه اظهار کردند که بهتر است به اصلاح و بازطراحي کليه ميادين شهر پرداخته شود. وي از بين موضوعات مهم در طراحي اين طرح ها به شفافيت طرح مورد نظر اشاره کردند و فرمودند طرح بايد طوري انتخاب شود که در بين اکثريت مردم معاني يکساني با ديدن آن برداشت شود و همينطور فرمودند حتي بعد از انتخاب طرح بايد بار ها و بارها اصلاح شود تا بتوان به طرح نهايي مورد نظر رسيد.

 

آقاي دکتر سهيلي در ادامه اشاره کردند که در تمامي طرح ها سعي شده است دو طفل را نشان دهند و تاکيد کردند طرحي انتخاب شود که براي کليه افرادي که آن را مبينند درک مشترکي ايجاد کند. که از اين منظر برخي از اين طرح ها قوي تر هستند.

 

 ميزاني با تشکر از نظرات افراد حاضر در جلسه خاطر نشان کردند بهتر است در انتخاب اين طرح ها علي رغم توجه به کليه مفاهيم وزن موضوعات زيبا شناختي بيشتر مورد توجه قرار گيرد. ايشان فرمودند با توجه به اينکه زيبايي يک امر نسبي است و زيبايي مطلق وجود ندارد لذا ميتوان از بين اين طرح ها با مقايسه، به طرح مورد نظر دست يابيم. اما در نهايت مي توان با تغييرات منطقي المان خوبي را اجرا کنيم.

 

فرزانه نظري پور ضمن تشکر از داوران و کارشناسان حاضر در اين جلسه خاطر نشان کردند که چند سالي است که سياست شهرداري قزوين بحث بهبود محيط شهري است. ايشان همچنين اشاره کردند که اين ميدان از ميادين ترافيکي شهر است و اين موضوع و همينطور دکل برق واقع در ان از جمله محدوديت هاي اين طرح به حساب مي آيد که در انتخاب طرح مورد نظر بايد اين موارد هم در نظر گرفته شوند. ايشان اضافه کردند که ميتوان خواسته هاي هيات داوران را جمعبندي کرده و به مشاور طرح مورد نظر ارائه کنيم تا موارد اصلاح شود و حتي ميتوان در اين اصلاح از نظر مجسمه سازان خبره هم استفاده کرد.

 

در نهايت هيأت داوران همراه با بحث و تبادل نظر و ارائه پيشنهاداتي به منظور هر چه بهتر شدن طرح­ها به بررسي تک تک انها پرداخته امتياز هر يک را منظور نمودند و در پايان  پس از بررسي و جمع­بندي سه طرح به عنوان طرح­هاي برتر انتخاب شدند.

حافظي در پايان به ويژگي هاي طرح برتر اشاره کرد و افزود از دلايل انتخاب اين طرح مي توان به موفقيت مشاور در به انتزاع بردن مفهوم طرح مورد نظر، آشنا بودن تمثيل هاي به کار گرفته شده در طراحي براي عموم مردم و رعايت مفاهيم و مباني نظري شرح خدمات مسابقه توسط طراح، نظير شفافيت و توجه به شيوه هاي معماري اسلامي- ايراني، اشاره کرد.

پايان پيام

 

 

تصاویر مرتبط