چهارشنبه ۱۳۸۹/۰۹/۱۰

دومين همايش ملي منظر شهري و هفتمين همايش شهر وسيماي شهري برگزارشد

دومين همايش ملي منظر شهري و هفتمين همايش شهر وسيماي شهري به مدت سه روز در شهر هاي تهران و قزوين برگزار شد.

 

به گزارش اداره روابط عمومي شهرداري قزوين ؛ اين همايش به همت شهرداري قزوين ،سازمان مسکن وشهرسازي و سازمان نظام مهندسي ساختمان استان و مشارکت پژوهشکده فرهنگ وهنر جهاد دانشگاهي ، پژوهشکده نظر ، معاونت فرهنگي واجتماعي شهرداري تهران و سازمان هاي نوسازي وبهسازي شهرو زيباسازي قزوين با هدف ارائه تعريفي جامع ودقيق از منظر شهري و افزايش دانش کارشناسان و متخصصان برگزار شد.
دو روز ابتدايي اين همايش که در تهران برگزار شد كه به ارائه مقاله توسط متخصصان وکارشناسان منظر شهري اختصاص يافت و در روز سوم نيز دو مدرس فرانسوي به ارائه مباحث تخصصي به صورت کارگاهي در سالن اجتماعات دانشگاه بين المللي امام خميني (ره) پرداختند.           
 
*بابا پور،سرپرست سازمان زيباسازي شهرداري قزوين:
همايش شهر و سيماي شهري باعث تبيين مفهوم منظر شهري خواهد بود
هومن باباپور، دبير اجرايي هفتمين همايش شهر و سيماي شهري، با بيان اين كه برگزاري همايش شهر و سيماي شهري باعث تبيين مفهوم منظر شهري و ارايه الگوي مناسب براي سيماي شهري مي شود، افزود: از سال گذشته و در ششمين همايش شهر و سيماي شهري، مقرر شد دبيرخانه دايمي توسعه شهري با رويکرد ارتقاي منظر شهري در قزوين مستقر شود و در سال جاري تصميم گرفتيم با توجه به برگزاري دومين همايش ملي منظر شهري، هفتمين همايش شهر و سيماي شهري را همزمان با اين همايش ملي برگزار کنيم.
وي ادامه داد: بر اين اساس در روزهاي 7 و 8 آذر جلسات ارايه مقاله در شهر تهران برگزار شد و امروز نيز کارگاه‌هاي آموزشي همايش با حضور دو استاد فرانسوي تحت عناوين «منظر شهري، يک امتياز عمومي» و «رويکرد منظرين در طرح‌هاي شهري» در قزوين برگزار شد.
سرپرست سازمان زيباسازي شهرداري قزوين، در ادامه به تشکيل مجمع فعالان سيما و منظر شهري به رياست استاندار اشاره کرد و افزود: در بخش مديريت اجرايي اين مجمع، سازمان‌هاي نوسازي و بهسازي، زيباسازي، خدمات طراحي و معاونت معماري و شهرسازي از شهرداري قزوين در کنار کارشناسان نظام مهندسي ساختمان با دبيري معاونت شهرسازي سازمان مسکن استان فعاليت مي‌کنند و در جلسات خود به بررسي و تصويب بخشنامه‌ها و مقررات سيما و منظر شهري مي‌پردازند.
وي حضور اساتيد فرانسوي در کارگاه‌هاي اين همايش را اتفاقي ارزشمند عنوان کرد و گفت: اين کارگاه زمينه لازم را براي بهره مندي از تجربيات کشورهاي اروپايي که تلاش‌هاي بهتري را در حوزه منظر شهري داشته‌اند فراهم مي‌کند.
باباپور ادامه داد: برگزاري اين همايش منجر به آشنايي متخصصين با مفاهيم و ضوابط نماسازي و منظر شهري شده و راهکارهاي اجرايي شدن اين مقررات را مشخص خواهد نمود.
وي با بيان اينکه در حال حاضر قوانين و مقررات لازم در حوزه منظر شهري موجود است، اظهار كرد: اما در مبحث اجرا با چالش‌ها و نواقصي روبرو هستيم و برخي از اين ضوابط هنوز اجرايي نشده‌اند.
باباپور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مجمع سيما و منظر شهري براي اجرايي شدن قوانين و ضوابط اين حوزه، خاطرنشان کرد: اجرايي شدن اين ضوابط و قوانين، نيازمند ايجاد بسترهاي لازم و فرهنگ‌سازي نيز هست که در اين زمينه سازمان زيباسازي اقدامات مختلفي را انجام داده است.
وي در پايان با اشاره به تامين هزينه‌هاي اين همايش توسط سازمان زيباسازي شهرداري قزوين با مشارکت سازمان مسکن و سازمان نظام مهندسي در اجراي آن و تشكر از زحمات كاركنان سازمان زيباسازي ، اضافه کرد: استانداري قزوين، دانشگاه بين‌المللي امام خميني(ره)، سازمان‌هاي خدمات طراحي و نوسازي و بهسازي نيز در برگزاري اين همايش همکاري داشته‌اند.
روز سوم همايش ملي منظر شهري با حضور پرشور دانشجويان، کارشناسان، اساتيد و همچنين مسوولان استان قزوين از جمله دکتر شفيعي رئيس جهاد دانشگاهي، نصرتي شهردار قزوين و برخي از مسوولان شهري در دانشگاه بين‌المللي امام خميني ره قزوين برگزار شد.
 
*منصوري ، دبير علمي دومين همايش ملي منظر شهري :
نقطه ثقل در منظر شهري انسان و شهر است
در ادامه اين همايش سيد امير منصوري ، عضو هيئت علمي دانشگاه تهران و دبير علمي دومين همايش ملي منظر شهري گفت: با وجود تبليغ کم و کوتاه بودن زمان اطلاع‌رساني اين همايش ، 800 خلاصه مقاله از سراسر ايران از متخصصان رده‌هاي بالا به دبيرخانه همايش رسيد.
منصوري با بيان اينكه پس از آن 15 گروه دو نفره به داوري چکيده مقالات و بررسي و تطبيق آنها با معيارهاي مشخص شده پرداختند ، افزود: در نهايت 250 مقاله انتخاب شد که از اين تعداد 180 اصل مقاله به دست ما رسيد و 90 مقاله پذيرفته شد که اين تعداد مقالات در کتاب مقالات به چاپ رسيده است و طي دو روز گذشته 40 مقاله در همايش ارائه شد.
وي با اظهار اينكه با توجه به جمع‌بندي که در همايش و مقالات ارائه شده داشتيم، دريافت ما اين بود که منظر شهري يک نوع نگاه به شهر است و يک بسته تکنيکي و فني و مجموعه‌اي از دستورالعمل‌ها نيست، بيان كرد: منظر شهري دستور نگاه کردن به شهر است و در واقع يک رويکرد براي نگاه به شهر و درست برخورد کردن با شهر است و در منظر شهري نقطه ثقل انسان و شهر است.
 
*فليپ روو، استاد دانشكده معماري لاويلت پاريس:
مشاركت شهروندان در منظر شهري لحاظ شود
 فليپ روو، استاد دانشكده معماري لاويلت پاريس در دومين همايش ملي منظر شهري و هفتمين همايش شهر و سيماي شهري گفت:در منظر شهري فضاي عمومي قبل از اينكه به عنوان فضاي حماسي شناخته شود، بايد به عنوان فضاي سياسي ديده شود.
وي با اظهار اينكه فرم به خودي خود نمي‌تواند وجود داشته باشد و فرم در راستاي بيان يك معنا و ايده به وجود مي‌آيد،افزود: در حوزه منظر شهري مهم است كه بتوانيم با اهل حرفه، سياست‌گذاران و شهروندان بحث كنيم كه در دوره زماني پنج، 10 يا 20 ساله چه تصور و يا تصويري از شهر دارند و منظر شهري به دنبال اين است كه با بازيگران اين صحنه، اهداف خود را تعريف كند.
استاد دانشكده معماري لاويلت پاريس با اعلام اينكه نخستين مسئوليت براي يك فرد حرفه‌اي اين است كه زمينه بحث را باز كند و براي مشاركت در تصميم‌گيري با شهروندان، دو مرحله را مد‌نظر داشته باشد، نخست اينكه ايده مورد نظر آنها را به تصميم‌گيري برساند و خواسته آنها را به صورت فرم به ظهور برساند، اظهار كرد: براي مثال در سال 2002 قانون ساماندهي فضاهاي شهري در فرانسه وجود داشت كه اين قانون به نوسازي و وحدت شهري مي‌پرداخت كه در راستاي مداخله و مشاركت شهروندان در آن تغييراتي ايجاد شد.
فليپ روو با بيان اينكه قبل از سال 2002 منطق اين بود كه از طريق يك طرح و پلان تكليف شهر براي پنج، 10 و 20 سال آينده تعريف شود ولي بعد به برنامه جديدي رسيديم، افزود: قبل از سال 2000 ساماندهي فضاهاي شهري فقط از طريق قانون انجام مي‌شد و دو بازيگر اصلي داشت كه شامل قدرت و حرفه‌مندان بود كه از سال 2000 بر اساس اين منطق جديد، تهيه طرح بر عهده شهرداري گذاشته شد كه بر اين اساس شهردار توضيح مي‌دهد كه آينده شهر در پنج و 20 سال آينده چگونه خواهد بود و شهردار يك ايده براي آينده شهر ترسيم مي‌كند.
وي با اعلام اينكه اين پروژه كه تحت عنوان پلان تهيه مي‌شود، زير نظر شهردار است و شهردار از طريق طرح مسئله با مردم، از دل مباحث پروژه را بيرون مي‌آورد و اين پروژه در واقع پروردني است و بر اثر گفت‌‌و گو حاصل مي‌شود، گفت: منظر شهري مزيت نسبي شهر يا شهروندان است و منظر شهري سازماندهي و ساماندهي بر اساس توسعه فضاهاي جمعي است.
استاد دانشكده معماري لاويلت پاريس با براينكه منظر شهري پديده‌اي است كه بر اساس فضاي جمعي به وجود مي‌آيد و فضاي جمعي مكان حضور و مشاركت است و افزود: در واقع فضاي جمعي سومين عنصر نمايشگر تمدن انساني است و موضوع با هم بودن و با هم تلاش كردن را به ما نشان مي‌دهد.
بخشي از همايش ملي منظر شهري و هفتمين همايش شهر و سيماي شهري در روزهاي هفتم و هشتم در تهران و بخش بين‌الملل آن امروز در سالن اجتماعات دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) شهر قزوين برگزار شد كه كارگاه‌هاي تخصصي از برنامه‌هاي ديگر اين همايش است.
 
*خزائلي، مديرعامل سازمان نوسازي و بهسازي شهر:
پروژه هاي شهري قزوين از دستاوردهاي اين همايش‌ها‌ست
عليرضا خزائلي، مديرعامل سازمان نوسازي و بهسازي شهر قزوين در دومين همايش ملي منظر شهري و هفتمين همايش شهر و سيماي شهري که در سالن اجتماعات دانشگاه بين‌المللي امام خميني (ره) قزوين برگزار شد، اظهار كرد: قزوين داراي تاريخ غني و کهني است به طوري که در قرن ششم هجري در الموت، حسن صباح از فرقه اسماعيليه ظهور مي‌کند، در قرن 10 هجري شاه طهماسب صفوي، قزوين را به عنوان پايتخت خود انتخاب مي‌کند و محور خيابان سپه (شهدا) و دولت‌خانه صفوي يادگارهاي اين دوران است.
خزائلي با بيان اينكه در سال 1312 در دوران ناصرالدين شاه، قزوين مرکز سياسي و اجتماعي کشور بود ، افزود: بناهاي تاريخي بسياري در ادوار مختلف در قزوين بنا نهاده شده که بخشي از شکوه تاريخي کشور را در اين سرزمين مشاهده مي‌کنيم و در دوران حاضر نيز قزوين سرزمين مادري بزرگ‌مرداني ، نظير شهيدان رجايي، بابايي، لشگري و مرحوم ابوترابي است.
وي با اشاره به دستاوردهاي مهم برگزاري دومين همايش ملي منظر شهري و هفتمين همايش شهر و سيماي شهري در قزوين توضيح داد: از سال 83 تا سال 87، پنج همايش شهر و سيماي شهري به همت شهرداري قزوين برگزار شد که نتايج بسياري را داشت که مهم‌ترين نتيجه آن ابلاغ استقرار دبيرخانه دائمي توسعه شهري با رويکرد ارتقاي منظر شهري توسط وزارت کشور و وزارت مسکن و شهرسازي در شهر قزوين بود.
مديرعامل سازمان نوسازي و بهسازي قزوين با بيان اينكه اجراي پروژه‌هاي مختلف شهرداري نتيجه اين همايش‌ها بوده است، اظهار كرد: پروژه پاتوق محله و محله محوري، طرح ساماندهي گذرگاه‌ها و خيابان‌هاي شهر مانند خيابان سپه، تهران قديم و راه‌آهن، ايجاد کميته‌ها و گروه‌هاي تخصصي از جمله دستاوردهاي اين همايش‌ها‌ست.
پايان پيام

 

تصاویر مرتبط