شنبه ۱۳۹۵/۰۴/۱۲

نظري‌پور، معاون شهرسازي و معماري شهرداري قزوين:

نيمي از بافت فرسوده قزوين احياء شده است

فرزانه نظري‌پور، معاون شهرسازي و معماري شهرداري قزوين گفت: شهر قزوين حدود 450 هکتار بافت فرسوده دارد که با مطالعاتي که انجام شده 50 درصد از اين بافت احياء شده است.

 

به گزارش روابط عمومي معاونت شهرسازي و معماري شهرداري قزوين؛ نظري‌پور در جلسه ستاد شهرستاني بازآفريني پايدار محدوده‌ها و محله‌اي که با هدف احيا، بهسازي و نوسازي قزوين برگزار شد، افزود: سند ملي و راهبردي احياء، بهسازي، نوسازي و توانمندسازي بافت‌هاي فرسوده و ناکارآمد شهري در دوم مهرماه سال 93 از سوي هيئت وزيران براي عملياتي شدن و اجراي مفاد آن ابلاغ شد.

وي افزود: از آنجايي که توجه به اين مهم از ماموريت‌هاي اصلي و اساسي دولت است تحقق اين امر منوط به ايجاد هماهنگي بين بخشي، تقويت و به کارگيري ظرفيت‌هاي مديريت شهري از طريق جلب مشارکت مردم در اجراي طرح‌ها و برنامه‌هاي مصوب ستادهاي مذکور است.

نظري‌پور ادامه داد: ضرورت دارد رسيدگي به وضعيت اينگونه محدوده‌ها که نيازمند احياء، بهسازي و نوسازي شهري است نسبت به تامين اعتبارات مورد نياز در قالب شوراي برنامه‌ريزي و توسعه استان و ساير منابع و رديف‌هاي اعتباري در اختيار دستگاه‌هاي مديريت شهري اقدام کنند.

اين مقام مسوول گفت: شهر قزوين حدود 450  هکتار بافت فرسوده دارد که با مطالعاتي که انجام شده 50 درصد از اين بافت احياء شده است و تنها محدوده‌ايي که باقي مانده بافت هادي آباد است.

نظري‌پور از فرماندار درخواست کرد: پيرو پيگيري‌ها و مکاتبه‌هاي متعدد شهرداري از اداره کل راه و شهرسازي براي راه‌اندازي و تشکيل دفاتر تسهيل گري در محله‌هاي ديمج و هادي آباد و حل مشکلات موجود با عنايت به دستور استاندار تسريع پذيرد.

نظري‌پور ادامه داد: هدف از اين طرح خريد املاک واقع در بافت هادي آباد و خروج افراد از محل سکونت خويش نيست بلکه سياست جديد استفاده از پتانسيل دفاتر تسهيل گري مستقر در بافت و تشويق مالکان به تجميع قطعات ريزدانه  و کمک به اخذ تسهيلات بانکي از سوي ستاد بازآفريني، ايجاد انگيزه مالکان براي باقي ماندن و ورود سرمايه گذاران در محل است و اين دفاتر تسهيل گري حدفاصل بين  مالکان و سرمايه گذاران و مراجع صدور پروانه هستند.

نظري‌پور بيان کرد: با توجه به اينکه مرجع تصويب طرح در کميسيون ماده پنج است ما مرحله تصويب آن را به صورت مشروط در اينجا طي کرده و طرح قبل از اينکه به ستاد استاني يا ملي ارجاع شود با نظر اعضاء شوراي شهر قزوين و سپس تاييد آن در کميسيون ماده پنج به ستاد باز آفريني استاني و ملي ارسال شد.

همچنين در ادامه جلسه سيد علي موسوي فرماندار قزوين گفت: هر ماه يکبار جلسه ستاد بازآفريني شهرستان تشکيل شود و اميدواريم سرعت کار بالا رود و براي حل مشکل بافت‌هاي نا کارآمد تلاش شود.

وي افزود: تصميم گيري، تصميم سازي و فرهنگ سازي مناسب صورت پذيرد و با مشارکت مردم که بدون آن طرح ها کارساز نخواهد بود انجام گيرد.

فرماندار قزوين بيان کرد: در هنگام حادثه، خدمات رساني به بافت‌هاي فرسوده به دليل نبود گذربندي مناسب ميسر نمي‌باشد و اميدواريم با پيگيري دبيرخانه ستاد شهرستان از سوي شهردار و پيگيري طرح‌هاي خوب اين مجموعه شاهد بهبود اوضاع ساکنان محل باشيم.

لازم به ذکر است؛ در جلسه عنوان شده طرح ساماندهي محدوده هادي آباد شهر قزوين و طرح بهسازي و نوسازي محدوده باز آفريني شهر اقباليه به تاييد ستاد باز آفريني شهرستان قزوين رسيد و مقرر شد دفاتر تسهيل گري در محله ديمج و محدوده هادي آباد در اسرع وقت از سوي دستگاه‌هاي زيربط راه‌اندازي شود.

گفتني است؛ اولين جلسه ستاد بازآفريني شهرستان قزوين روز يکشنبه ششم خرداد ماه سال 95 با دبيري شهردار قزوين و رياست فرماندار قزوين در محل فرمانداري قزوين تشکيل شد.

پايان پيام

 

تصاویر مرتبط